Барокамера (Хипербарна оксигенация) - Диабет

Хипербарната терапия в Барокамера подпомага лечението на Диабетни рани.

Диабетът е метаболитно заболяване, при което неспособността на организма да произвежда въобще или достатъчно инсулин води до повишени нива на глюкоза в кръвта. Високите нива на глюкозата в кръвта затрудняват заздравяването на раните и водят до повишаването на риска от поява на инфекции.

Диабетните язви са хронични, сложни и проблемни рани на краката и ходилата при хора с диабет. Диабетните язви, които не са излекувани след три месеца лечение, обикновено се считат за хронични. При някои отнема години, за да се излекуват, други никога не заздравяват. Използването на хипербарна кислородна терапия за лечение на диабетни рани на долните крайници ускорява лечението, намалява риска от ампутация и може да доведе до значително подобряване качеството на живот при болните от диабет.

При подлагане на хипербарно лечение, кислородът под високо налягане подпомага спадането на отока и възпалението, от там спирането на инфекцията и като следваща стъпка е образуването на нови кръвоносни съдове – капиляри и изграждането впоследствие на нова здрава тъкан. Процес, нуждаещ се от време и усърдие от страна на медицинския екип, но преди всичко и от пациента.

 

Обадете се още днес: 0899 636 002
Медицински център OIL MED Clinic
Варна, ул. Петко Стайнов 1, ет.1