Барокамера (Хипербарна оксигенация) - Сензорна загуба на слух

Хипербарната терапия в Барокамера подпомага лечението и профилактиката на някои видове сензорна загуба на слуха.

Рязката сензорна загуба на слуга се характеризира с появата на глухота в едното или в двете уши, внезапно или в продължение на няколко часа или максимум дни. Това се дължи на загубата на способността на ухото да обработва звукови честоти от 30 и повече децибели (dB). Често това е перманентна загуба.

В някои от случаите лечението с кислород в хипербарна камера по строго определен за целта протокол за продължителност на сесиите и налягането в камерата, съобразени стриктно със здравословното състояние на пациента, може да прекрати този процес и дори да обърне тенденцията към оздравяване и възстановяване способността на ухото да обработва тези честоти.

Добавянето на хипербарна терапия към традиционното медикаментозно лечение максимизира ефекта от двете.

Световната практика е доказала необходимостта от 20 часа проведени в барокамера за получаване на необходимия резултат – пълно или частично възстановяване на слуха и прекъсване процеса на загубата му. Добавянето на това лечение подпомага и прекъсването и на други болестни процеси, съпътстващи загубата на слуха, като световъртеж, загуба на равновесие, гадене.

Обадете се още днес: 0899 636 002
Медицински център OIL MED Clinic
Варна, ул. Петко Стайнов 1, ет.1