Барокамера (Хипербарна оксигенация) - По-високи спортни резултати

ПРОМО ДНИ: Общо 10 процедури в Барокамера за 250 лв., вместо 500 лв. (намалението за услугата важи от 15 декември до 15 февруари)

Хипербарната терапия в Барокамера подпомага получаването на по-високи спортни резултати.

Хипербарната оксигинация или лечението в хипербарна камера е все по-широко използван метод при лечението на спортни травми и възстановяването след тежки тренировки и състезания. Преди подлагането си на подобно лечение или профилактика всеки спортист ще премине първо подробен медицински преглед, след което ще получи становище от нашите хипербарни специалисти за най-доброто, което нашата клиника може да му предложи за подобряване на неговото състояние и получаване на най-високи резултати във възстановяването на спортната форма. Всеки атлет ще получи препоръка за броя и продължителността на сесиите, които ще бъдат най-подходящи за него.

Разтегнати мускули, повредени сухожилия, сътресения и по-тежки наранявания на главата са сред най-честите спортни травми, лечението на които в световен мащаб се подпомага активно от хипербарната медицина.

Както при професионалните атлети, така и при любителите, бързото възстановяване от травмата и възвръщане на физическата и психическа форма са от основна важност, като голяма част от този възстановителен процес се подпомага активно от хипербарната медицина.

Как протича сесията на хипербарната оксигинация – поставяме спортиста в хипербарна камера, където той се разполага удобно на седалките в частта за пациента. Камерата се затваря херметически и налягането в нея се повишава над атмосферното по строги правила и протоколи, по които работим безкомпромисно от наша страна. Атлетът получава маска през която вдишва 100% чист кислород по времето на сеанса.

Нашият хипербарен специалист извършва непрекъснато видео и физическо наблюдение и дискутира с Вас всяка стъпка от процеса на Вашето лечение или профилактика по време на престоя Ви в камерата. Вие можете да задавате въпроси по всяко време по радио връзката, слушате музика или просто релаксирате.

В камерата не могат да се внасят цигари, запалки, опаковки под налягане – спрейове, дезодоранти, парфюми, метални предмети, както и телефони, таблети, лаптопи и др. електронни устройства; препоръчва се да не се влиза с прическа, за чието изготвяне е било необходимо поставянето на лак, както и дрехи от синтетична материя, която може да предизвика искра от статично електричество. Това е необходимо поради наличието на по-високо ниво на кислород в камерата, което води до повишаване на риска от пожар в затворено пространство.

Отново във връзка с безопасността на нашите пациенти камерата е снабдена с две противопожарни системи – автоматична и ръчна, управлявана от техника на конзолата за управление. Такива събития породени от неспазване правилата на безопасност са изключително редки в световната практика.

Състояния на организма и влияние на хипербарната терапия:
При преумора увеличаването на кислородното подхранване /оксигенацията/ на мускуло-скелетната система води до активиране в по-висока степен на клетъчните дейности, увеличава се синтеза на Аденозин трифосфата (АТФ) и чрез подобрения метаболизъм преработката на субстанциите на преумората и стреса се извършва в пъти по-бързо. Поради тези причини хипербарната терапия е широко признат метод за борба с умората.

За подобряване на резултатите в спорта увеличената оксигенация допринася чрез подобряване и повишаване на клетъчният растеж, детоксикацията на организма, подкрепата на имунната система, подпомагането растежа на нови капиляри и цялостното функциониране на нервната система.

Общо за кислорода и човешкият организъм:

Средно човек се нуждае и приема около 3 килограма кислород на ден, количество далеч надвишаващо нуждата и приема на всякакви хранителни вещества. Кислорода активно участва в изпълнението на много процеси в организма, но най-важната му роля е тази да участва в производството на енергия. Едва 50% от нашата енергия идва от мазнините и въглехидратите, които приемаме. За да могат телата ни напълно да превърнат тази енергия в използваема сила за себе си те се нуждаят от кислород. Чрез кислорода те преобразуват тази енергия на консумираните хранителни вещества в молекули АТФ, необходими на всяка клетка на организма ни.

Кислородната оксигенация в хипербарна камера има за цел многократното увеличаване на кислорода в кръвната плазма и всяка друга водосъдържима течност в организма. Тъй като тялото е приблизително седемдесет процента вода и всяка клетка буквално се „къпе“ във вода, ние използваме камерата, за да доставяме кислород към всяка тъкан в тялото. Нашите тела сами се справят с останалата част от работата. Факт е, че все още не е открито лекарство, което може да постигне същия ефект като хипербарната оксигенация.

Ето в заключение някои от предимствата на хипербарната терапия за спортистите и не само за тях:

– доставя кислород до тъканите до 25 пъти над нормалните нива
– стимулира производството на стволови клетки
– подобрява функцията на имунната система
– намалява отока и възпалението
– помага на тялото да изчисти токсините и увеличава способността на организма да се бори с инфекциите
– подпомага възстановяването на увредените тъкани
– намалява умората при хронично недостатъчно приемане на кислород от клетките и тъканите на тялото
– намалява симптомите на умора, свързана с активно натоварване при спорт и работа
– намалява времето за заздравяване на тъканите
– успешно подпомага и участва в лечението на мозъчни сътресения и травми, особено характерни за спортове като бокс, футбол и други.

С какво друго можем да помогнем за по-високи спортни резултати – изпробвайте нашият невротренинг за повишаване на резултатите в спорта чрез подобряване на концентрацията и мотивацията – Неврофийдбак тренинг.

Обадете се още днес: 0899 636 002
Медицински център OIL MED Clinic
Варна, ул. Петко Стайнов 1, ет.1