Барокамера (Хипербарна оксигенация) - Хирургически интервениции

Хипербарната терапия в Барокамера помага преди и след хирургически интервениции.

При присаждане на кожа:

Присаждането на кожа води до отстраняване и преместване на част от кожата на пациента от една област в друга от хирург, за да се подпомогне зарастването или да се осигури покритие. Донорното място може да варира в зависимост от това дали става дума за частична или за пълна дебелина присадка. Първата включва кожа от бедрата или задните части, докато втората се взема от корема или гърба.

Кожното присаждане се извършва, за да помогне излекуването и / или покриването на рана или белег. Има няколко неща, които пациентите трябва или не трябва да правят предварително, за да се подготвят за такава процедура. Жертвите на тежки изгаряния често имат нужда от кожни присадки като процедура за прикриване на белезите им. Има дори някои случаи, при които изгаряне, обикновено трета степен, причинява толкова много щети на епидермиса, дермата и хиподермата, че е необходима кожна присадка, за да се излекува напълно раната.

Присаждане на кожа се използва и при пациенти, подложени на реконструкция след рак, включително, но не само, рак на гърдата, носа и / или кожата. Трудно зарастващи рани, особено хронични рани на краката, естетически реконструкции и назални дефекти са сред често срещаните причини за този вид хирургични интервенции.

Всеки, който планира да премине процедура по присаждане на кожа , трябва предварително да обсъди стъпките за подготовка със своя хирург, които са набор от инструкции и правила, за да гарантира, че операцията ще премине с възможно най-добър резултат за него.

Това включва и преминаване през хипербарна терапия преди и след операцията, тъй като тя може да помогне за подготовката на донорната кожа за трансплантация и да се гарантира, че тя е здрава и достатъчно силна, за да понесе всеки стрес, свързан с операцията и нейното преместване за присаждане в друга част на тялото. Хипербарната терапия също така  подпомага и заздравяването след интервенцията на донорското място и на мястото на реконструкцията и така се подпомага постигането на успешен завършек на процедурата по присаждане на кожен графт.

Хипербарната терапия подлага пациентите на повишени количества чист кислород – жизнено важна съставка за запазването и подобряването на клетъчната функция и за възстановяването на телесната тъкан, не само по време на процедура за присаждане на кожа, но също така и при други наранявания.

Обадете се още днес: 0899 636 002
Медицински център OIL MED Clinic
Варна, ул. Петко Стайнов 1, ет.1