Барокамера (Хипербарна оксигенация) - Хронична болка

Хипербарната терапия в Барокамера подпомага лечението на хроничната болка.

Доказано е, че хипербарната оксигенация помага на пациенти, страдащи от широк спектър здравословни проблеми, разстройства и заболявания, като хроничната болка е сред тях. Този вид терапия значително намалява неблагоприятните ефекти на хроничната болка. Заедно с това лечението в хипербарна камера може да действа и като средство за освобождаване от болката и за други здравословни състояния, при които е развита хронична болка, като костни инфекции и радиационни увреждания след радиационна терапия. Хипербарната оксигенация намалява подуването и събирането на течности в резултат от инфекции в тялото и подпомага раздвижването на крайниците, като подобрява храненето с кислород на техните тъкани.

Има много добри резултати, постигнати при подпомагане лечението на хроничната болка при пациенти с Фибромиаглия. При тях се спазва строго определен протокол на лечение от брой барокамери и налягане, който се препоръчва от лекарите специалисти в нашия център след проведен първоначален преглед.

Хипербарната терапия при хората с хронична болка помага и за намаляване на приема на болкоуспокояващи медикаменти. Това е благодарение на действието на кислорода в хипербарна среда върху увеличаването на мозъчната активност на фронталния дял на кортекса, на цингулярния кортекс, медиално темпоралния кортекс и малкия мозък, като намалява свръхактивността в соматосензорната кора. Като цяло тези резултати илюстрират широкия спектър от ползи на хипербарната терапия, които биха могли да подобрят и общото качество на живот на пациентите.

С какво друго можем да помогнем за справяне с хроничната болка и намаляване на болкоуспокояващите и техните странични ефекти – изпробвайте нашият невробиофийдбек тренинг.

 

Обадете се още днес: 0899 636 002
Медицински център OIL MED Clinic
Варна, ул. Петко Стайнов 1, ет.1